Wokalicious

Back
wokalicious graft
wokalicious graft
wokalicious graft
wokalicious graft
wokalicious graft
Hospitality
Project type
Restaurant
Status
Built
Location
Berlin, Germany
Time
2011
Size
300m²
Client
Dr. Jan Schäfer, Faris Nager, Rainer Wendt
Photos
Tobias Hein

Wokalicious – from ‚wok’ and ‚delicious’ – is Thai fusion cuisine from finest ingredients. Situated in the heart of Berlin-Mitte in the just accomplished ‘Hackesches Quartier’, the spatial concept reflects the character of the menu: light, organic and natural, in a balance of diversity and clarity.

wokalicious graft interior

While open to square and street with ample shop windows, the restaurant’s back wall is carried out as a horizontally structured wooden relief, which in materiality, curvature and stacking reminds of the characteristic bamboo baskets in which the delicious dim sums are prepared and served. Swinging from the entrance along the whole length of the restaurant, the relief connects its three main parts: The main dining area (dining) in the western part, the central bar with a double counter and open show kitchen (short stay) and the lounge-like ‘private dining’ in the back part (relaxing) with seating bench and lounge chairs. The lounge can be divided off by a curtain and used separately by groups in a flexible way.

Reflective film on the narrow sides of the wooden relief results in brightly illuminating reflexes according to the standpoint of the beholder and the exposure to light - subtle zest in the predominantly mild and natural mix of materials.

wokalicious interior

Apart from soft indirect lighting, the protruding light object Ameba focuses on the central gallery of tables in the main dining area.

As against the light natural materials in the dining area, in the lavatories dark almost black materials form a strong contrast to accentuating gold of glass mosaic tiles, wallpapers and painted surfaces.

Founding partners
Lars Krückeberg, Wolfram Putz, Thomas Willemeit
Project team
Stephen Molloy, Steven Beites